رپورتاژ

ارزیابی کپسول آتش نشانی و شناخت عملکرد و کارایی آن

0 0
Read Time:2 Minute, 50 Second

ارزیابی کپسول آتش نشانی و شناخت کاربرد و کارایی انواع آن

آتش سوزی از جمله مواردی است که ممکن است در هر مکان و یا فضایی پیش بیاید. برای مهار و خاموش کردن این آتش نیاز به کپسول آتش نشانی می‌باشد. به طور کلی آتش سوزی نیز دارای انواع مختلفی است که باید با کپسول مخصوص به همان مواد خاموش شود. در بخش‌های بعدی با عملکرد کپسول آتش نشانی، انواع آن و کاربردهای مهم این نوع کپسول‌ها به صورت کامل آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

کپسول آتش نشانی چه نوع عملکری دارد و چگونه کار می‌کند؟

همان‌طور که می‌دانید کپسول آتش نشانی به طور کلی یک دستگاه دستی مناسب و عالی برای مهار و خاموش کردن آتش می‌باشد. این کپسول‌ها به شکل یک استوانه فلزی در ابعاد مختلف و مواد داخلی گوناگون در فروشگاه‌های معتبر وجود دارند. کپسول‌های آتش نشانی به طور کلی از بدنه، دسته جهت جابجایی، پین و یا سوزن جهت خارج کردن مواد درون کپسول، ضامن و شلینگ تشکیل می‌شوند. از جمله مواد و ترکیبات داخل این استوانه و کپسول می‌توان به آب، گاز و پودر، بیوورسال و گاز دی اکسید کربن اشاره کرد. تمامی این مواد با کشیدن ضامن کپسول با فشار بسیار زیاد خارج شده و روی آتش می‌نشیند.

کپسول آتش نشانی

انواع کپسول‌های آتش نشانی و مواد درون آن‌ها

به طور کلی کپسول آتش نشانی و یا خاموش کننده‌ها از لحاظ کاربرد، مواد درون آن‌ها، وزن و غیره انواع گوناگونی دارند. از لحاظ مواد این کپسول‌ها به 5 مدل مختلف کپسول‌های حاوی آب، کپسول‌های پودری، کپسول‌های گازی، کپسول‌های حاوی کف و کپسول حاوی مواد هالوژنه دسته بندی می‌شوند. از لحاظ وزن نیز این کپسول‌ها از 1 کیلوگرم تا 14 کیلوگرم در فروشگاه‌های معتبر موجود می‌باشند. البته کپسول‌های آتش نشانی وزن‌های بالاتری نیز دارند که باید توسط یک چرخ حمل شوند. رنگ اغلب کپسول‌ها در ایران قرمز می‌باشد. ولی برای تشخیص کاربرد هر یک از آن‌ها، نوار رنگی مناسب هر کدام را روی کپسول مورد نظر قرار می‌دهند.

انواع خاموش کننده‌ها

کاربرد و کارایی‌های اصلی و مهم کپسول‌های آتش نشانی

کپسول آتش نشانی همان‌طور که بیان کردیم دارای انواع مختلفی می‌باشد که هر یک از آن‌ها کاربردهای متفاوتی نیز دارند. کپسول‌هایی که به صورت گازی می‌باشند، اغلب در فضاهای سر بسته کاربرد دارند و باید از فاصله نزدیک به آتش از آن‌ها استفاده کرد. تخلیه این نوع کپسول‌ها 16 ثانیه است و در شرایط خاص می‌توان به صورت مجدد از آن‌ها استفاده کرد. کپسول آبی معمولا برای مهار آتش سوزی وسایل چوبی، مبلمان، کارتون و یا فرش استفاده می‌شود. مدت زمان تخلیه این کپسول‌ها 60 ثانیه است و به صورت مجدد قابل استفاده نمی‌باشند.

کپسول‌های کفی برای مهار حریق مایعات کاربرد دارند. از این نوع کپسول‌ها به ندرت استفاده می‌شود ولی از نوع بسیار عالی مهار کننده آتش برای مایعات می‌باشد. کپسول‌های پودری اغلب برای هر نوع آتش سوزی کارایی دارند. ولی کاربرد اصلی و مهم آن‌ها برای مهار آتش سوزی در مایعات و فلزات می‌باشد. در نهایت کپسول آتش نشانی بیوورسال که ویژگی‌های بسیار زیادی دارد. این نوع کپسول برای خاموش کردن آتش‌های حجیم، مواد جامد و مایع مانند پارچه، چوب، کاغذ، روغن‌ها، تینر، پلاستیک و گازوئیل بسیار مناسب است.

About Post Author

cscm

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
دکمه بازگشت به بالا